Dr. İrfan Neziroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü, Neziroğlu, bu görevinin yanı sıra Yasama Derneği Başkanı (YASADER)
1967'de Trabzon'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı ilde tamamladı. 1991 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
The British Council bursuyla İngiltere'de Essex Üniversitesi'nde Uluslararası İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans (LLM) yaptı.
Uluslar arası Politikada Düzenin Olabilirliği, 1989 Sonrası Yeni Dünya Düzeni başlıklı yüksek lisans tezinin ardından Türk Cezaevi Sisteminin Mevzuat ve Uygulama Açısından Uluslar arası Standartlarla Karşılaştırılması ve F Tipi Cezaevleri konusunda LLM tezi yazdı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde de doktorasını tamamladı.
Dr. İrfan NEZİROĞLU
TBMM Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü
Komisyonda çalıştığı dönemde yurt içinde ve yurt dışında çeşitli programlara katıldı, ulusal ve uluslar arası sempozyumlarda tebliğler sundu.
İnsan hakları ile ilgili değişik projelerde görev aldı. Özellikle cezaevleri, işkence ve kötü muamele yasağı, ifade özgürlüğü, sivil toplum, ulusal ve uluslar arası insan hakları mekanizmaları konularında yoğunlaşmıştır.
Neziroğlu 15 yıldır çalıştığı TBMM de sırasıyla şu görevlerde bulundu.
Görevler:
•1998-2003 Uzman (TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu)
•1995-1998 Uzman (TBMM Araştırma Servisi)
• İnsan Hakları İhlallerinin İzlenmesi
• Komisyon Raporlarının Hazırlanması, Yayımlanması
• Komisyona Yapılan Başvurular
• Komisyonun Sayfasının Güncelleştirilmesi
• Kamu Kurumları ve Sivil Toplum ile İlişkiler
• 2003- 2007 TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü Müdür Yrd
• 2007 TBMM Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Uzmanı Olarak Hazırlanan Raporlar
•Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi Raporu
•Soruşturma ve Kovuşturma İstanbul Raporu
•Soruşturma, Kovuşturma Yargılama Ceza ve İnfazı Şanlıurfa Raporu
•Soruşturma, Kovuşturma Yargılama Ceza ve İnfazı Erzincan Raporu
•Soruşturma, Kovuşturma Yargılama Ceza ve İnfazı Erzurum Raporu
•Soruşturma, Kovuşturma Yargılama Ceza ve İnfazı Tunceli Raporu
•Soruşturma, Kovuşturma Yargılama Ceza ve İnfazı Elazığ Raporu
•Elazığ Çocuk Islahevi Raporu Soruşturma,
•Kovuşturma Yargılama Ceza ve İnfazı Batman Raporu
•Ulucanlar Cezaevi Raporu
KİTAP
•Türk Parlamento Hukukunun Temel Kavramları
•Türkiye’de Askeri Müdahaleler ve Basın
•Uluslararası Temel İnsan Hakları Belgeleri.
•Türkiye Büyük Millet Meclisinde Usul Tartışmaları (basım aşamasında
Telefon : 0-312-420 67 99
Fax : 0-312-420 67 80 (Dr. İrfan Neziroğlu`nun Dikkatine)
E-posta: neziroglu@tbmm.gov.tr
İlgili yazılar: http://www.cekmagdurlari.com/2009/09/ozgurlugumuz-ve-onurumuz-icin.html
Sayın Dr. İrfan Neziroğlu
YanıtlaSilTBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürü
Yasama Derneği Başkanı
Sayın Başkanım,
Öncelikle sivil toplum girişimlerinize şükran ve teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum.
Sayın Başkanım,
YanıtlaSilÖncelikle sivil toplum kuruluşlarının kurumsallaştırılması yönünde girişimlerinize şükran ve teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum.
Sayın Meclis Başkanımızın engellilere verdiği önemi çok iy biliyor ve kendisine ayrı bir saygım ve hayranlığım olduğunu, girişimlerinizin sivil toplum kuruluşları için çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.
toplantılara katılmayı çok arzu etmekteyim, ancak 9 yıldan beri her hafta veya 15 günde bir İl'e yardım dağıtımına gidiyoruz. Bu hafta da Van'da bulunan ihtiyaç sahibi engelli çocuklara yardıma gidiyoruz. İlgili Makamınızdan ricamız, bu toplantıların çok önemli olması ve ön hazırlıklar gereği, toplantı tarihinin ve gündemlerinin enazından 15 gün öncesinden belirtilmesinin çok uygun ve verimli olacağı kanısındayım.
Ülkemizde vakjıf olduğumuz üzere 8,5 milyon engelli mevcut. Kendilerine hizmet sunan ve çok güç koşullarda yaşayan Derneklerin daha bir özenle desteklenmesi, konumunun ayrı bir hassazlığı olması nedeni ile sıkıntılarının ele alınmasında fayda görmekteyiz.
toplantıya, önceden belirlenmiş programımız
gereği katılamayacağımı büyük bir üzüntü ile bildirmek istedim.
Ancak, çaba ve gayretlerde herzaman yanınızda ve diğer toplantılara katılımlar konusunda gereğini yapacağımı ifade etmek isterim. Önerilerimizi geliştirip yazılı olarak bildireceğiz.
Sizlere ve Meclis Başkanımıza şükran ve teşekkürlerimizi bir borç biliriz.
Saygılarımla.
Kemal DEMİREL
Yasama Derneği (www.yasader.org) olarak uzunca bir süredir kanun yapım sürecine ilişkin çalışmalar yapmaktayız. Yakın bir gelecekte (muhtemelen Ekim ayında başlar)
YanıtlaSilneziroglu@tbmm.gov.tr adresine e-posta göndermenizi bekliyorum. Yasa taslağına ilişkin görüş ve önerilerinizi de bekliyorum.
Selamlar.
Dr. İrfan Neziroğlu
Yasama Derneği Başkanı
İş tlf 0 312 4206781-83
İş faks 0 312 42067682
e-posta: neziroglu@tbmm.gov.tr
irfan Neziroğlu
YanıtlaSilAKADEMİK ÇALIŞMALARI
Proje Koordinatörü, Dünya Parlamentoları Yasama Uzmanları Eğitim Programları, (Azerbaycan, Tacikistan, Moğolistan, Gürcistan, Suriye, Bahreyn, Bosna-Hersek, Arnavutluk,
Makedonya)
Proje Koordinatörü, Muhtarlara İnsan Hakları Eğitimi Projesi: Temel İnsan Hakları ve Türkiye’deki Temel İnsan Hakları Kurumları (Diyarbakır, Şanlıurfa, Nevşehir ve Kayseri’den gelen muhtarlara yönelik her biri dört günlük eğitim programı), Türki Demokrasi Vakfı, Ankara, 2003.
Proje bölüm sorumlusu, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı, (Türkiye Öğrenci Meclisi Özel Oturumu, 24 Nisan 2004, Ankara)
Proje bölüm sorumlusu, AB Eşleştirme Projesi, "TBMM’nin Kapasitesinin Güçlendirilmesi", Ortak ülkeler: Turkiye-Italya-Macaristan, 17 Kasım 2007- 31 Ekim 2008.
Proje yöneticisi, “Sivil Toplum İçin Yasama El Kitabı Projesi”, Yasama Derneği ve The Black Sea Trust for Regional Cooperation-A Project of the German Marshall Fund, Ocak-Temmuz 2009.
Proje yöneticisi, “Sivil Toplum İçin Yasama Okulu Projesi”, Yasama Derneği, 20-21 Haziran 2009, Ankara.
Proje bölüm sorumlusu, “Türkiye’de Yasama Süreçlerine Etkin Sivil Toplum Katılımı”, BM Kalkınma Programı-Yasama Derneği-Başbakanlık-Parlamenter Danışmanlar Derneği, 2008
Proje yönlendirme kurulu üyesi, OECD/SIGMA Akran Değerlendirmesi Projesi, OECD/SIGMA-TBMM, 2009, Ankara.
Proje yöneticisi, “Sivil Toplum Kuruluşlarının Yasama Sürecine Katılımı”, MATRA-TBMM, 2009, Ankara.
İrfan Neziroğlu, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Işığında İfade Özgürlüğü ve Anayasanın Başlangıç Bölümünde Yapılan Değişiklik”, TBMM Anayasa Hukuku 1. Uluslararası Sempozyumu, TBMM Başkanlığı, 22-24 Nisan 2003, Ankara.
YanıtlaSil“Demokratik Sistemlerde Medyanın Yeri ve Sorumlulukları”, Parlamento ve Basın Paneli, TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu, 24 Temmuz 2003, Ankara.
“Türkiye’ye Karşı İfade Özgürlüğü Davalarının Analizi: AİHM Tarafından Uygulanan Kriterler” (İngilizce), Avrupa’nın Geleceğinde Türkiye Semineri, Türkiye’de İnsan Haklarını Destekleme İsveç Komitesi, 19-23 Kasım 2003, Stockholm, İsveç
“Ulusal Bir İnsan Hakları Organı Olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu”, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin Kabul Edilişinin 55 inci Yıldönümü Anısına Düzenlenen Konferans, Cezayir Ulusal İnsan Hakları Komitesi, 10-11 Aralık 2003, Cezayir, Cezayir.
“Parlamentoda Yasa Yapım Sürecine Sivil Toplumun Katılımı: Doğrudan Demokrasi İçin Interaktif Yasamaya Doğru”, Yasama Sürecinde Yasama Servislerinin Rolü, ECPRD Semineri, (25-26 Mart 2004), Sejm (Polonya Parlamentosu) Varşova, Polonya.
“TBMM’de Kanun Yapım Süreci”, 44. Kütüphane Haftası Kutlama Programı, Panel:Cumhuriyet Dönemi Yasama Erkinin Kütüphaneye Bakışı; Fikir ve Sanat Eserlerinin Derlenmesi, 3.4.2008, Milli Kütüphane, Ankara.
“Komisyonlar ve Genel Kurulda Yasama Süreci ile Parlamenter Denetim Yolları”, Yasama-Bilgi-İletişim Konferansı (Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Deneyimleri), 22-23 Mayıs 2008, Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşe, KKTC
“Avrupa Parlamentolarında Yasama Sürecine Sivil Toplum Katılımı”, Yasama Sürecine Sivil Toplum Katılımı: Bir Sistem Arayışı Paneli, Yasama Derneği, Kasım 2007, TBMM, Ankara
KANUNLAR VE KARARLAR MÜDÜRÜ VE YASAMA DERNEĞİ
YanıtlaSilBAŞKANI DR. İRFAN NEZİROĞLU – Sayın Meclis Başkanım, Sayın Hanımefendi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin sayın üyeleri, sivil toplum örgütlerimizin saygıdeğer temsilcileri, basın mensupları ve değerli katılımcılar; “Yasama Sürecine Sivil Toplum Katılımı: Bir Sistem Arayışı” konulu panelimize hoş geldiniz.
Yasama Derneği, yasama bilimi ve tekniğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, Parlamento hukuku alanında araştırma yapmak, yasamayla ilgili kurum, kuruluş ve kişiler arasında iletişim ve iş birliğini geliştirmek amacıyla 2003 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan bir grup yasama görevlisi tarafından kurulmuştur. Yasama Derneği, geçen kısa süre içerisinde panel ve sempozyumlarla önemli konuları tartışmaya açmıştır. Dernek tarafından üç aylık sürelerle çıkartılan Yasama Dergisi,akademik hakemli bir dergidir. Altıncı sayısı çıkan dergi, kısa zamanda alanında saygın bir yer edinmiştir. Diğer ülke parlamentolarıyla bilgi ve tecrübe paylaşımı programları çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının katkılarıyla bugüne kadar Azerbaycan, Moğolistan, Tacikistan,Gürcistan, Suriye, Bosna-Hersek ve Bahreyn parlamentolarında çalışan görevlilere Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurumsal yapısı ve yasama sürecine ilişkin birer haftalık eğitimler verilmiştir. Yasama Derneği masasında bulunan broşür ve derneğin web sayfasından faaliyetlerimiz hakkında daha detaylı belgi edinebilirsiniz.
Böyle bir toplantıya katkı yapmış olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi açısından tarihi bir gündür. Sanırım ilk defa bu kadar çoksivil toplum kuruluşu temsilcisi –ki, aralarında işçi, memur, işveren sendikaları birlik temsilcilerinin yanı sıra, eğitimden sağlığa, kadın ve çocuk haklarından ulaşıma,özürlülerden çevreye birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi- Meclis çatısı altındayasama sürecine katılımlarının nasıl kurumsallaştırılabileceğini tartışmak üzere bir araya geldi.
Aslında konu epeydir gündemimizdeydi, ancak Sayın Başkanımız Köksal Toptan’ın, yeni yasama yılının açılışı nedeniyle 1 Ekim 2007 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşma ve sonrasında sivil toplum kuruluşları temsilcilerini kabullerinde, yasama sürecine her kesimin en yüksek düzeyde katılımını sağlamak ve bunu kurumsallaştırmak yönünde verdiği mesajlar bizi harekete geçirdi. Bu panel, yasama sürecine sivil toplum katılımının kurumsallaştırılmasında önemli bir kilometre taşı olacaktır.
YanıtlaSilGeçen iki üç hafta gibi kısa süre içerisinde, bir taraftan görevimiz gereği gece saat 24.00’e kadar Meclis Genel Kurul çalışmalarına katıldık, bir taraftan da panelin organizasyonuyla uğraştık. Katılımcıları belirlerken, öncelikle komisyonlarımızın veri tabanlarında bulunan STK’ları tespit ettik, sonrasında, sivil topluma destek veren
merkezlerden faydalandık. Yüzün üzerinde sivil toplum kuruluşuyla bağlantı kurduk.
Sivil toplum kuruluşlarının haberleştiği elektronik posta gruplarına gönderdiğimiz mesajlar sonrasında birçok STK temsilcisi de bize ulaştı. Çok olumlu tepkiler aldık.
Çok azı, daha önceden planlanmış programları nedeniyle katılamayacaklarını belirttiler. Yaklaşık 130 civarında sivil toplum kuruluşundan 150’den fazla katılımcı
panele katılacağını bildirdi. Yasama Derneği olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık ancak, bugün belki burada olması gereken fakat kendilerine
ulaşamadığımız başka STK’lar da vardır, kusura bakmasınlar. Değerli STK temsilcilerimizden azımızı çok görmelerini rica ediyorum. Ümit ediyorum, günün sonunda buradan mutlu bir şekilde ayrılırlar.
Sözlerimi burada tamamlarken, desteklerinden dolayı Sayın Meclis Başkanımıza ve panelin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
Yasama Derneği (YASADER), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışan bir grup yasama çalışanı tarafından 2003 yılında kurulmuştur.
YanıtlaSilDerneğin amacı daha demokratik, katılımcı ve etkin bir yasama sürecine hizmet etmek, yasama bilimi ve tekniğinin geliştirilmesine katkı sağlamak, ulusal ve uluslararası seviyede yasama sürecinde rol alan kişiler arasındaki iletişimin güçlendirilmesine yardımcı olmak ve sivil toplumun yasama sürecine katılımını destekleyerek demokrasinin gelişmesine katkı yapmaktır.
Derneğin hedef kitlesi kamunun değişik birimlerinde çalışan yasama bürokratları ve uzmanları, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri başta olmak üzere yasama sürecine ilgi duyan herkestir.
Yasama sürecinde doğrudan veya dolaylı olarak rol alan kişiler arasındaki iletişimin yeterince güçlü olmaması, kanun yapım sürecini ve ortaya çıkan ürünü olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle Yasama Derneği, başta TBMM olmak üzere Cumhurbaşkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık, Bakanlıklar ve diğer kurumlarda çalışan yasama bürokratları, akademisyenler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri arasında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.
Yasama derneği bu amaçla ulusal ve uluslararası düzeyde konferans, panel ve sempozyum gibi etkinlikler düzenlemekte, diğer ülke parlamento uzmanları ile bilgi ve tecrübe paylaşımı programları gerçekleştirmekte, sivil toplum temsilcilerine yönelik yasama eğitimleri yürütmekte, yasamaya ilişkin akademik çalışmaları teşvik etmekte ve yayınlar yapmaktadır. YASADER tarafından çıkartılan Yasama Dergisi parlamento hukuku alanında akademik bir yayın olup dört ayda bir yayınlanmaktadır.
YASADER
YanıtlaSilBaşkan
Dr. İrfan NEZİROĞLU
Başkan Yardımcısı
Semra GÖKÇİMEN
Genel Sekreter
Ercan ÇELİKER
Sayman
Cem Murat YILDIZ
Üyeler
Yasemin ELİBOL
Özlem GÖZKARA
M. Ayhan IŞIK
Haluk KURNAZ
Baran KUŞOĞLU
Yedek Üyeler
Fatih ÇETİNKAYA
Mustafa DOĞANAY
Doğan KARABULUT
Ziya KUTLUOĞLU
Mine YILDIZ BÖLME
E-posta : yasader@yasader.org
WEB : http://www.yasader.org
Haberleşme Adresi :
Dr. İrfan Neziroğlu
Yasama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü
06450 - Bakanlıklar / ANKARA
YASAMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ
YanıtlaSilDerneğin adı ve merkezi
Madde 1.- Derneğin adı YASAMA DERNEĞİ’dir. Kısa adı YASADER’dir. Derneğinin Merkezi Ankara’dadır. Şubesi yoktur. Adresi; Akay Caddesi No: 20/6 Bakanlıklar-Ankara’dır.
Derneğin amacı
Madde 2.- Dernek, yasama bilimi ve tekniğini geliştirmek, bu konularda ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi ve eleman değişimini sağlamak, yasama ile ilgili konularda bilimsel etkinlikler düzenlemek ve bu tür etkinliklere katılmak amacıyla kurulmuştur.
Derneğin faaliyetleri
Madde 3.- Dernek; yukarıda belirtilen amaçlarını gerçekleştirmek üzere aşağıdaki faaliyetlerde bulunur:
1. Yasama bilimi ve tekniğini, karşılaştırmalı yasama çalışmalarını da içerecek biçimde desteklemek ve gelişmesine katkı sağlamak, bu alandaki araştırmaları teşvik etmek, desteklemek.
2. Ulusal hukukun Avrupa Birliği hukukuna uyumunu ve özellikle Avrupa Birliği hukuku temel kavramlarının Türk yasama sistemine uygulanmasını amaçlayan araştırmalara öncülük etmek ve desteklemek.
3. Her türlü resmi makamla, ulusal ve başta Avrupa Yasama Birliği olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlarla, özel ve tüzel kişilerle, üniversiteler, enstitüler, sendikalar, meslek kuruluşları, dernekler ve vakıflarla amacı doğrultusunda ilişki kurmak ve ortak çalışmalar yapmak, koordinasyonu sağlamak, gerektiğinde ulusal ve uluslararası kuruluşlara üye olmak.
4. Yasama alanında etkin ve iyi eğitimli meslek personelinin yetiştirilmesine ilişkin çalışmalarda bulunmak, ilgili mercilere bu konuda görüşler sunmak.
5. Yasama alanındaki çalışmaları, süreli ve çeşitli yayınlar ile diğer etkinlikler yoluyla ilgililere ve kamuoyuna duyurmak, Derneği ve çalışmalarını tanıtmak.
Yasama Derneği (YASADER), Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışan bir grup yasama çalışanı tarafından 2003 yılında kurulmuştur.
YanıtlaSilDerneğin amacı daha demokratik, katılımcı ve etkin bir yasama sürecine hizmet etmek, yasama bilimi ve tekniğinin geliştirilmesine katkı sağlamak, ulusal ve uluslararası seviyede yasama sürecinde rol alan kişiler arasındaki iletişimin güçlendirilmesine yardımcı olmak ve sivil toplumun yasama sürecine katılımını destekleyerek demokrasinin gelişmesine katkı yapmaktır.
Derneğin hedef kitlesi kamunun değişik birimlerinde çalışan yasama bürokratları ve uzmanları, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri başta olmak üzere yasama sürecine ilgi duyan herkestir.
Yasama sürecinde doğrudan veya dolaylı olarak rol alan kişiler arasındaki iletişimin yeterince güçlü olmaması, kanun yapım sürecini ve ortaya çıkan ürünü olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle Yasama Derneği, başta TBMM olmak üzere Cumhurbaşkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Başbakanlık, Bakanlıklar ve diğer kurumlarda çalışan yasama bürokratları, akademisyenler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri arasında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.
Yasama derneği bu amaçla ulusal ve uluslararası düzeyde konferans, panel ve sempozyum gibi etkinlikler düzenlemekte, diğer ülke parlamento uzmanları ile bilgi ve tecrübe paylaşımı programları gerçekleştirmekte, sivil toplum temsilcilerine yönelik yasama eğitimleri yürütmekte, yasamaya ilişkin akademik çalışmaları teşvik etmekte ve yayınlar yapmaktadır. YASADER tarafından çıkartılan Yasama Dergisi parlamento hukuku alanında akademik bir yayın olup dört ayda bir yayınlanmaktadır.
Dernek faaliyetleri hakkında düzenli bilgi almak için yasader@yasader.org Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine elektronik posta göndermeniz yeterlidir.
Dr. İrfan NEZİROĞLU
Yasama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
ÇEKİN TARİHİ 2
YanıtlaSilKARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS
2002 yılında 3167 sayılı kanun yeniden gündeme gelince zamanın Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Çek Komisyonunda yaptığı konuşma ile karşılıksız çekte hapis cezasına karşı görüşlerini açıklamış, şöyle demiştir:
“Türkiye’de 3167 sayılı Kanun
http://rahmiofluoglu.wordpress.com/2009/09/15/cekin-tarihi-ve-3167
Arkadaşımız D. ya aşağıdaki e-mail Denizli Milletvekili
YanıtlaSilMehmet YÜKSEL tarafından gönderilmiş, bizde teşekkür mesajı gönderelim
Sayın; D....
Kadir gecenizi en içten dileklerimle kutlar; sizin, ailenizin, milletimizin, ülkemizin ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim.
Selam sevgi ve saygılarımla...
Mehmet YÜKSEL
Denizli Milletvekili
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi
Sayın Mehmet Yüksele sms veya e-maille aşağıdaki metni cevaben gönderiyoruz...
bayram ve, kandillerde sevdiklerimiz ödeyemedikleri çek borcu nedeniyle cezaevinde, bu onur kırıcı durum dışarıda olanlara hiç mutluluk vermiyor. Çek Mağdurları
yazıyoruz. ve sms veya e-mail le iletiyoruz
Danışman Kadir DEMİR
Telefon : 0 535 695 88 97
mehmet.yuksel@tbmm.gov.tr
kadirdemir20my@gmail.com
Arkadaşlar
YanıtlaSilBayramda Tüm vekillere sms göndereceğiz, Mail listelerine vekillerin cep numaralarını göndereceğim, sms gönderecek olan arkadaşlar mail kaydını yapsınlar, site iletişim yoluyla email adreslerini göndersinler..
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesine verdiği yanıt, karşılıksız çek nedeniyle açılan davaların 2008 ve 2009 yılında arttığını ortaya koydu. Verilere göre, 2009 yılında karşılıksız çek nedeniyle cezaevlerine giren kişi sayısı bin 461 oldu.
YanıtlaSilBakan Ergin'in Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na ait istatistiklere dayanarak verdiği bilgilere göre, 2009'un ilk 6 ayında karşılıksız çek nedeniyle ceza mahkemelerinde 159 bin 774 dava açıldı. Bu davalarda 221 bin 755 kişi hakim karşısına çıktı. 2009'un 6 ayında çek davaları nedeniyle bin 461 kişi hapse girdi. Bunlardan 5'ini çekle ilgili ihtara ve yasaklamaya uymama, 67'sini Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun'a muhalefet, diğerlerini de karşılıksız çek keşide etme suçu oluşturdu.
HER AY 100 BİN ÇEK KARŞILIKSIZ CIKIYOR
EsnafIn, tüccarın elinin darda olup olmadığını gösteren önemli bir gösterge olan karşılıksız çek sayısında önemli artışlar dikkati çekiyor. 2007 ilk 7 ayından 2008 ilk 7 ayına karşılıksız çek sayısında yüzde 11.5 artış yaşanmışken, 2008'den 2009'a bakıldığında oranın yüzde 28.2'ye çıktığı göze çarpıyor. Türkiye'de her ay yaklaşık 100 bin adede yakın çek karşılıksız çıkıyor ve hukuki işleme tabi oluyor. Protestolu senet tutarında ise ilk 6 ayda yüzde 29.27'lik artış söz konusu
Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
YanıtlaSilKarşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.
Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Karşılıksız Çek Vermekten Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay Tutuklandı Karşılıksız Çek Verdiği Gerekçesiyle Antalya'da Gözaltına Alınan Yönetmen Ezel Akay, Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.
YanıtlaSilKarşılıksız çek verdiği gerekçesiyle Antalya'da gözaltına alınan yönetmen Ezel Akay, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Altın Portakal Film Festivali için geldiği Antalya'da bu sabah kaldığı Dedeman Otel'de polis tarafından gözaltına alınan Ezel Akay karşılıksız çek verme suçunu konu alan 3167 Sayılı Kanun'a muhalefetten Asayis Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Daha sonra Antalya Adliyesi'ne getirilen yönetmen Ezel Akay'ın borcunu ödemediği anlaşıldı. Adliye nezaretinde sabah saatlerinden beri bekletilen Ezel Akay hakkında Fatih Adliyesi tarafından çıkarılan tutuklama müzekkeresi bulunduğu belirtildi.
Akay daha sonra tutuklanarak Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
YASADER
YanıtlaSilBaşkan
Dr. İrfan NEZİROĞLU
Başkan Yardımcısı
Semra GÖKÇİMEN
Genel Sekreter
Ercan ÇELİKER
Sayman
Cem Murat YILDIZ
Üyeler
Yasemin ELİBOL
Özlem GÖZKARA
M. Ayhan IŞIK
Haluk KURNAZ
Baran KUŞOĞLU
Yedek Üyeler
Fatih ÇETİNKAYA
Mustafa DOĞANAY
Doğan KARABULUT
Ziya KUTLUOĞLU
Mine YILDIZ BÖLME
E-posta : yasader@yasader.org
WEB : http://www.yasader.org
Haberleşme Adresi :
Dr. İrfan Neziroğlu
Yasama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdürlüğü
06450 - Bakanlıklar / ANKARA
Arkadaşımız D. ya aşağıdaki e-mail Denizli Milletvekili
YanıtlaSilMehmet YÜKSEL tarafından gönderilmiş, bizde teşekkür mesajı gönderelim
Sayın; D....
Kadir gecenizi en içten dileklerimle kutlar; sizin, ailenizin, milletimizin, ülkemizin ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim.
Selam sevgi ve saygılarımla...
Mehmet YÜKSEL
Denizli Milletvekili
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi
Sayın Mehmet Yüksele sms veya e-maille aşağıdaki metni cevaben gönderiyoruz...
bayram ve, kandillerde sevdiklerimiz ödeyemedikleri çek borcu nedeniyle cezaevinde, bu onur kırıcı durum dışarıda olanlara hiç mutluluk vermiyor. Çek Mağdurları
yazıyoruz. ve sms veya e-mail le iletiyoruz
Danışman Kadir DEMİR
Telefon : 0 535 695 88 97
mehmet.yuksel@tbmm.gov.tr
kadirdemir20my@gmail.com