Yakalandığı ilik kanseri nedeniyle ölümü bekleyen 16 yaşındaki yatalak kız çocuğuna devlet tarafından verilen evde bakım ücretine haciz işlemi yapılarak el konuldu. Devletin kanser kızıma verdiği evde bakım ücretiyle geçinmeye çalışan Omitağ çiftinin kanser hastası kızının yatması için aldığı oturma gurubunun ücretini ödeyemedi. Bunun sonucunda icra geldi. İcrayı 7 gün içinde ödeyemezse hapse girecek olan Omitağ çiftinin devletin verdiği yardım parasına da el konuldu.
Merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesi'nde oturan 6 çocuklu 49 yaşındaki Hayati ve 44 yaşındaki Döne Omitağ'ın başına gelmeyen kalmadı. Çiftin 1997 yılında evleri yanınca sokakta kaldı. Yaşamlarını yapılan yardımlarla sürdürmeye çalışan Omitağ çiftinin, 1999'da o zaman 11 yaşında olan kızları Tuğçe, komşuları tarafından tecavüz edilip öldürüldü. Tuğçe Omitağ'ın cesedi kanalizasyon çukurunda bulundu. Tecavüzcü komşu ömür boyu hapse mahkum oldu.
Bu olaydan bir yıl sonra motosikletle tarlaya giden Hayati Omitağ kaza yaptı. Uzun süre tedavi olan ve yürümekte güçlük çeken baba Omitağ, tansiyon ve kalp rahatsızlığı da ortaya çıkınca tamamen çalışamaz hale geldi.
Yaşadıkları talihsizlikler nedeniyle perişan olan ailenin, bu kez 2001 yılında kızları Elif ilkokul 1. sınıfa başladığı gün ilik kanseri olduğu ortaya çıktı. Bugün 16 yaşında olan Elif'e doktorları 3 ay ömür biçip, "Son günlerini mutlu yaşasın. Onu üzmeyin, götürün evde siz ne yapıyorsanız o da aynısını yapsın" denildi.
Yatağa bağlı yaşayan Elif'e bir bebek gibi bakıp temizleyen anne Döne Omitağ, 12 yıldır kızının başından ayrılmadığını, eşinin de çalışamadığını ve devletin kızları için verdiği aylık 650 lira evde bakım parasıyla geçinmeye çalıştıklarını. Kızı yatalak olduğu için ömrünün son günlerinde rahat etmesi için 2 bin 800 liraya oturma gurubu aldığını belirterek, "Geriye kalan 5 çocuk ve 1 eşimle birlikte devletin kanser kızıma verdiği evde bakım ücretiyle geçinmeye çalışıyoruz. Oturduğumuz evde kira bu nedenle aldığım oturma gurubunun ücretini ödeyemedim. Bunun sonucunda bana icra geldi. İcrayı 7 gün içinde ödeyemezsem hapse girecektim bu nedenle devletin verdiği yardım parasına el konuldu. Şimdi beş para almadan geçinmeye çalışıyoruz.
Çocuğunun gözleri önünde her gün biraz daha eridiğini anlatan çaresiz anne Omitağ, "Çocuğum acı çektiği için ben de acı çekiyorum. Onun her gün eridiğini gördükçe ben paramparça oluyorum" dedi.
2 bin 828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'nun 29 maddesinde "Korunmaya ve yardıma muhtaç aile ve kişilere yapılacak ödemeler ve sağlanacak yardımlar başkasına devir, temlik ve haciz edilemez" denilmesine rağmen Bu ülkede Avukat-Hakim-Adliye çalışanları mesleki dayanışması! mi nedir bilinmez, kanuna aykırı Adli kararlar kolayca çıkarılabiliyor.
Allah zor durumda olan, güçlükle yaşamlarını sürdürmeye çalışan bu ülkenin yoksul insanlarının yardımcısı olsun.
değerli arkadaşlar verdiğiniz tüm bakanlara mail attım
YanıtlaSil